Selecteer uw locale website
International English Australia Canada China Colombia Denmark Deutschland España France Italia Lietuva Mexico Nederlands Norway Portugal Russia Sweden Turkey United Kingdom United States
be-fr.intersurgical.com
          

 
 
 
i-viewproductverbeteringen


Nieuwe aan/uit knop
De i-view
heeft nu een nieuwe aan/uit-knop die helpt voorkomen dat de gebruiker het device per ongeluk uitschakelt tijdens gebruik, doordat de gebruiker de knop >0,5 seconden ingedrukt moet houden voordat deze wordt uitgeschakeld.

Bovendien schakelt de i-view™ zichzelf automatisch uit na 20 minuten continu gebruik om de kans op een lege batterij te verkleinen als het device per ongeluk aan blijft staan. Indien nodig kan het device eenvoudig weer worden ingeschakeld door nogmaals op de aan/uit-knop te drukken.


 
Langere houdbaarheid

Toen de i-view™ oorspronkelijk in 2018 werd gelanceerd, was de houdbaarheid drie jaar vanaf de fabricagedatum. Toen er aanvullende testgegevens beschikbaar kwamen, werd de houdbaarheid verlengd tot vijf jaar vanaf de fabricagedatum (de verlenging kan niet met terugwerkende kracht worden toegepast op devices die oorspronkelijk zijn vervaardigd met een houdbaarheid van drie jaar).

Dit zou met name gunstig moeten zijn in de pre-hospitale sector en voor organisaties die het device op moeilijke luchtweg karren of reanimatiekarren hebben liggen, waar het device niet vaak gebruikt wordt. De vervaldatum is in de bovenkant van het device zelf geëtst.


 
  

 


 
 
i-view gepubliceerd bewijs


Het eerste beschikbare klinische bewijs met betrekking tot de i-view kwam in de vorm van een poster, getiteld ‘i-view™ the future? Initial experience with a novel disposable videolaryngoscope’.¹ van King's College Hospital, die rapporteerde over het gebruik van i-view™ bij 30 volwassen patiënten die tracheale intubatie nodig hadden voor een operatie. Het succes van de eerste pogingingen was 86,7% en er waren geen meldingen van hypoxie of traumatische complicaties. Een subgroep van 12/30 patiënten had een BMI van meer dan of gelijk aan 35 kg/m² waarvan 91,7% bij de eerste poging succesvol werd geïntubeerd. De auteurs bevestigden ook dat i-view™ de voordelen deelt van andere Macintosh-videolaryngoscopen:


• Externe larynxmanipulatie wordt vergemakkelijkt doordat het zicht op het scherm de (anesthesie)assistent kan leiden.

• Een bougie kan nog steeds worden gebruikt.

• Dankzij de meer traditionele Macintosh-geometrie kan de tube gemakkelijker bij de stembanden worden geplaatst en in de trachea worden doorgevoerd dan met een hypergeanguleerd blad.
• Het scherm is zeer nuttig om beginners het luchtwegmanagement te leren.

• Het scherm geeft een volledig beeld van het doelgebied, met uitzondering van de tanden, lippen en baard enz.



In April 2020 publiceerde het Journal of Clinical Monitoring and Computing een gerandomiseerde gecontroleerde studie waarin de i-view werd vergeleken met een andere bekende videolaryngoscoop bij superobese patiënten². Met beide devices was een veilige en effectieve intubatie mogelijk bij superobese patiënten (BMI >50kg/m²) en de hemodynamische respons op videolaryngoscopie was vergelijkbaar tussen de devices.



Het meest recente bewijs is correspondentie in de vorm van een brief aan de redacteur van Minerva Anestesiologica, getiteld, 'Emergency tracheal intubation in COVID-19 patients with the i-view video laryngoscope'³ die werd gepubliceerd in december 2020. De auteurs rapporteerden retrospectief over de prestaties van de i-view™ bij een reeks van twintig patiënten met COVID-19 die intubatie nodig hadden. Er werden gegevens geregistreerd over de duur van de intubatie (inschakelen tot eerste CO²-detectie), het aantal intubatiepogingen, het resultaat, de Freemantle-score, het gebruik van hulpmiddelen, of er cricoïd druk werd toegepast, reddingstechnieken in geval van falen, de laagste saturatie en complicaties. Bovendien werd een tevredenheidsscore opgenomen met een visuele analoge schaal (VAS) met een score van 1 (geen tevredenheid) tot 4 (maximale tevredenheid).

Met 18/20 succesvolle eerste en 2/20 succesvolle tweede pogingen waren er geen mislukte pogingen. De gemiddelde intubatietijd was in alle gevallen <2 minuten. De Freemantle-score was 17/20 met een volledig zicht en 3/20 met een gedeeltelijk zicht. De VAS-tevredenheidsscore was 4 (maximale tevredenheid) voor 18/20 gevallen en 3 voor 2/20 gevallen. Hoewel het debat over de beste videolaryngoscoop nog moet worden opgelost, concludeerden de auteurs van deze brief dat 'de mogelijkheid om een ​​volledig (inclusief scherm) disposable en direct beschikbaar device te hebben de i-view™ een potentiële kandidaat maakt als optimale keuze voor VL.' Hoewel we erkennen dat er meer gegevens nodig zijn om conclusies te kunnen trekken, 'mogen we hopen dat een goed begin veel goeds belooft.'

Kortom, de eerste klinische bewijzen voor de i-view™ zijn bemoedigend. Verdere bewijsvoeringen worden met grote belangstelling tegemoet gezien.

 
 
 

References
1. Mann J, Abell D, Sharafudeen S, Dasan J. 2017. i-view the future? Initial experience with a novel disposable videolaryngoscope. [Poster]. Kochi Advanced Airway Management Conference. July 2017
2. Gaszynski T. A randomized controlled study on the visual grading of the glottis and the hemodynamics response to laryngoscopy when using I-View and MacGrath Mac videolaryngoscopes in super obese patients. Journal of Clinical Monitoring and Computing 2020;
3. Corso R.M, Cortese G, Cataldo R, Di Giacinto I, Sgalambro F, Terzitta M, Aiello L, Maitan S, Sorbello M. Emergency tracheal intubation in COVID-19 patients with the I-view videolaryngoscope. Minerva anestesiologica 2020; 15265-9

                                                                                                                                                                                

 
 
© Intersurgical Benelux BV, 2024
Vluchtoord 28, 5406 XP, Uden, Nederland
+31 (0) 413-243863