Selecteer uw locale website
International English Australia Canada China Denmark Deutschland España France Italia Lietuva Nederlands Portugal Russia Sweden Turkey United Kingdom United States
be-fr.intersurgical.com

Nieuwe flowregelaar voorkomt verwisseling tussen zuurstof en perslucht

Intersurgical heeft de oplossing om het verwisselen van zuurstof met perslucht te voorkomen en daarmee het aantal VIM meldingen te reduceren!
Er zijn in Nederland vele VIM (Veilig Incident Melden) meldingen. Een melding die vaak voorkomt is het omwisselen van zuurstof met perslucht. Een patiënt die zuurstof nodig heeft krijgt perslucht toegediend, waardoor de saturatie daalt, met alle gevolgen van dien voor de patiënt.

Intersurgical heeft nu samen met de firma Entermed een oplossing om dit probleem tegen te gaan. Entermed heeft een flowregelaar op de markt gebracht waarop alleen slangen met een schroefdraadconnectie van Intersurgical aangesloten kunnen worden. Op deze regelaars kan geen standaard zuurstofslang worden aangesloten voor bijvoorbeeld een zuurstofbril of zuurstofmasker. Er kan dus alleen de speciale slang voor verneveling op aangesloten worden. Door deze oplossing kan er dus nooit meer perslucht aan de patiënt gegeven worden wanneer de patiënt zuurstof nodig heeft.
 
Deze oplossing is uitgebreid in het Universitair Medisch Centrum Groningen getest. Over deze test is door dhr. Jan Bos, stafmedewerker van het UMCG, dit artikel geschreven.

Aanbevolen producten

© Intersurgical Benelux BV, 2020
Vluchtoord 28, 5406 XP, Uden, Nederland
+32 5 245 69 91