Selecteer uw locale website
International English Australia Canada China Colombia Denmark Deutschland España France Italia Lietuva Mexico Nederlands Portugal Russia Sweden Turkey United Kingdom United States
be-fr.intersurgical.com

Over phthalaten

  Meer lezen over phthalaten


Wat is DEHP?

DEHP behoort tot een groep chemische stoffen, phthalaten genaamd. Deze chemicaliën worden gebruikt om PVC-plastic zacht en flexibel te maken. Omdat het niet bindt met het plastic kan DEHP uit het product, en in de patiënt, lekken.
 

Gevaren van blootstelling aan DEHP?

Nadelige gevolgen van blootstelling aan DEHP zijn onder andere veranderingen aan de voortplantingsorganen die leiden tot verminderde vruchtbaarheid, ademhalingsproblemen en volgens dierstudies negatieve veranderingen in de nier- en leverfuncties. Hoewel DEHP schadelijk kan zijn voor iedereen, zijn de bezwaren het grootst bij neonaten vanwege het effect dat DEHP op hun nog onderontwikkelde organen kan hebben.

Maatregelen om blootstelling te verminderen?

Het doel moet zijn om alle producten die DEHP bevatten van de NICU’s te elimineren. Intersurgical heeft een Phthalate-vrije range van zuurstofbrillen ontwikkeld speciaal voor neonaten om dit doel te bereiken.
 

Wat kan er gedaan worden om DEHP uit NICU's te elimineren?
De beschikbaarheid van veiligere alternatieven voor PVC-producten betekent dat de voorzichtige gedragslijn voor NICU’s zou kunnen zijn om DEHP/PVC-vrije producten te introduceren. 
 

Gerelateerde documenten

Aanbevolen producten

© Intersurgical Benelux BV, 2023
Vluchtoord 28, 5406 XP, Uden, Nederland
+31 (0) 413-243863